top of page
LOGO%20DEA%20SILVER_edited.jpg

PLAĆANJE I DOSTAVA

Kupnja proizvoda u internetskoj trgovini

Kod svakog proizvoda su ispisani detalji - ime proizvoda, kratak opis, karakteristike i cijena.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija "košarica" i popunjavanjem elektronskog formulara. Jednom poslana narudžba može se otkazati isključivo u roku 24 sata. U slučaju da naručenog artikla nema na raspolaganju, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku, te će Vam biti ponuđena opcija čekanja dolaska artikla, zamjena za drugi odgovarajući artikl ili povrat novca u punom iznosu. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom "Košarica".

U slučaju gore navedene uplate, Kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka,  jer će Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

Naplata

Naručene proizvode kupac će platiti kartično, pay palom ili bankovnim prijenosom, prema narudžbi. Naplata se vrši u hrvatskoj domicilnoj valuti (hrvatska kuna- HRK). Isporuku vršimo po primitku uplate. Ako trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB te naziv i adresu tvrtke ili obrta.

Cijene su izražene u kunama s uključenim PDV-om. U slučaju znatnih promjena tečaja zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tipografske pogreške.

Izjava o konverziji

Za Korisnike (kupce) koji imaju prebivalište ili boravište, odnosno sjedište izvan Republike Hrvatske i plaćaju u valuti koja nije hrvatska kuna (HRK, sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama (HRK), a iznos za koji će biti terećena kreditna kartica Korisnika dobiva se kroz konverziju cijene iz eura (€) u hrvatske kune (HRK) prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate kreditnom karticom Korisnika isti se iznos pretvara u lokalnu valutu Korisnika prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj Internetskoj stranici.

Reklamacije

Svi proizvodi su prije predaje dostavljačima detaljno pregledani i u ispravnom stanju isporučeni. Nakon primitka pošiljku obavezno raspakirajte i pregledajte. Ako primijetite oštećenja nastala u transportu ili ako sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, niste dužni preuzeti pošiljku, već ju vratite dostavljaču i odmah nas obavijestite o tome. Dostavljač će nam vratiti oštećenu pošiljku, a Vama će biti poslana nova pošiljka, na naš trošak. Pogrešno naručenu robu ne zamjenjujemo. U Vašem paketu koji ćete primiti nalazi se račun za robu koju dobivate.

U slučaju da ne dobijete račun u skladu s narudžbom ili dobivenom robom:

  1. napišite pismo s navedenim punim imenom, adresom, brojem telefona, e-mail adresom, koje artikle vraćate (količina, veličina itd), opis zašto vraćate i što želite da učinimo (mijenjati za drugi proizvod, povrat novca itd.).

  2. vašu pošiljku s pismom vratite na adresu: Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković, Ante Starčevića 32, 21300 Makarska. Osigurajte se tako da pošiljku obavezno pošaljete uz potvrdu o primitku pošiljke. Tako ćete biti sigurni da je vaša pošiljka sigurno isporučena i na pravoj adresi. Ako pošaljete paket bez potvrđenog uručenja, nitko neće biti odgovoran za gubitak ili oštećenje vaše pošiljke. Molimo Vas da svakako prihvatite ovaj savjet!

  3. Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković garantira da su svi proizvodi kupljeni na našem web shopu ispravni. Ako ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom informirajte nas o poteškoći. Ako je reklamacija opravdana, kontaktirajte nas najkasnije 7 dana od dana primitka proizvoda, kako bismo se dogovorili oko zamjene oštećenog proizvoda ili povrata novca.

Kupčevo je pravo da vrati proizvod u sljedećim slučajevima:

  • dostava proizvoda koji nisu naručeni

  • dostava proizvoda koji su oštećeni

  • dostava proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje je posljedica loše manipulacije prilikom isporuke.

Da bi se ostvarilo pravo na jamstvo potrebno je uz proizvod s greškom priložiti kopiju računa ili narudžbe kojom se potvrđuje kupnja. Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno upakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju o njegovom trošku.

Naknada za ponovno naručivanje

Ako zaprimimo Vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirati ćemo Vas putem e-maila i/ili telefona prije nego napravimo bilo što i ponudimo razmjenu. Ako je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa Vam se, gruba pogreška u izgledu), bit ćemo primorani naplatiti Vam troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

bottom of page