top of page

Uvjeti i odredbe

Osnovni pojmovi

U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom Prodavatelja, e-trgovine Frizerski salon Dea, adrese https://frizerskisalondea.com/ Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković, Ante Starčevića 32, 21300 Makarska. Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.

Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, punoljetan te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda putem e-trgovine Frizerski salon Dea.

Sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka, Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković prikuplja samo osnovne podatke, koji su nužni za ispunjavanje obveza.

Narudžba i sklapanje ugovora

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrirani korisnik.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti pay palom, kartičnim plaćanjem ili  transakcijskom uplatom preko IBAN računa.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković isporučuje u najkraćem mogućem roku.

Kupnja proizvoda u internetskoj trgovini

Kod svakog proizvoda su ispisani detalji - ime proizvoda, kratak opis, karakteristike i cijena.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda, osim za slanje u Hrvatskoj.

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija "košarica" i popunjavanjem elektronskog formulara. Jednom poslana narudžba može se otkazati isključivo u roku 24 sata. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku, te će Vam biti ponuđena opcija čekanja dolaska artikla, zamjena za drugi odgovarajući artikl ili povrat novca u punom iznosu. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom "Košarica".

U slučaju gore navedene uplate, Kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka,  jer će Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

Naplata

Naručene proizvode kupac će platiti kartično, pay palom ili bankovnim prijenosom, prema narudžbi. Naplata se vrši u hrvatskoj domicilnoj valuti (hrvatska kuna- HRK). Isporuku vršimo po primitku uplate. Ako trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB te naziv i adresu tvrtke ili obrta.

Cijene su izražene u kunama s uključenim PDV-om. U slučaju znatnih promjena tečaja zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tipografske pogreške.

Izjava o konverziji

Za Korisnike (kupce) koji imaju prebivalište ili boravište, odnosno sjedište izvan Republike Hrvatske i plaćaju u valuti koja nije hrvatska kuna (HRK, sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama (HRK), a iznos za koji će biti terećena kreditna kartica Korisnika dobiva se kroz konverziju cijene iz eura (€) u hrvatske kune (HRK) prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate kreditnom karticom Korisnika isti se iznos pretvara u lokalnu valutu Korisnika prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj Internetskoj stranici.

Reklamacije i povrat proizvoda

Svi proizvodi su prije predaje dostavljačima detaljno pregledani i u ispravnom stanju isporučeni. Nakon primitka pošiljku obavezno raspakirajte i pregledajte. Ako primijetite oštećenja nastala u transportu ili ako sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, niste dužni preuzeti pošiljku, već ju vratite dostavljaču i odmah nas obavijestite o tome. Dostavljač će nam vratiti oštećenu pošiljku, a Vama će biti poslana nova pošiljka, na naš trošak. Pogrešno naručenu robu ne zamjenjujemo. U Vašem paketu koji ćete primiti nalazi se račun za robu koju dobivate.

U slučaju da ne dobijete račun u skladu s narudžbom ili dobivenom robom:

  1. napišite pismo s navedenim punim imenom, adresom, brojem telefona, e-mail adresom, koje artikle vraćate (količina, veličina itd), opis zašto vraćate i što želite da učinimo (mijenjati za drugi proizvod, povrat novca itd.).

  2. vašu pošiljku s pismom vratite na adresu: Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković, Ante Starčevića 32, 21300 Makarska. Osigurajte se tako da pošiljku obavezno pošaljete uz potvrdu o primitku pošiljke. Tako ćete biti sigurni da je vaša pošiljka sigurno isporučena i na pravoj adresi. Ako pošaljete paket bez potvrđenog uručenja, nitko neće biti odgovoran za gubitak ili oštećenje vaše pošiljke. Molimo Vas da svakako prihvatite ovaj savjet!

  3. Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković garantira da su svi proizvodi kupljeni na našem web shopu ispravni. Ako ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom informirajte nas o poteškoći. Ako je reklamacija opravdana, kontaktirajte nas najkasnije 7 dana od dana primitka proizvoda, kako bismo se dogovorili oko zamjene oštećenog proizvoda ili povrata novca.

Kupčevo je pravo da vrati proizvod u sljedećim slučajevima:

  • dostava proizvoda koji nisu naručeni

  • dostava proizvoda koji su oštećeni

  • dostava proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje je posljedica loše manipulacije prilikom isporuke.

Da bi se ostvarilo pravo na jamstvo potrebno je uz proizvod s greškom priložiti kopiju računa ili narudžbe kojom se potvrđuje kupnja. Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno upakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju o njegovom trošku.

NAKNADA ZA PONOVNO NARUČIVANJE

Ako zaprimimo Vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirati ćemo Vas putem e-maila i/ili telefona prije nego napravimo bilo što i ponudimo razmjenu. Ako je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa Vam se, gruba pogreška u izgledu), bit ćemo primorani naplatiti Vam troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

Podaci o proizvodima

Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe.

Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani u našoj e-trgovini, podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u našoj e-trgovini, Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Raspoloživost proizvoda

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi te proizvodi koji trenutno nisu raspoloživi, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu nedelju i praznike.

Dostava

Cijenjenim kupcima nudimo dostavu putem Hrvatske pošte i/ili HP Express dostave. Rokovi dostave su od 7 do 20 radnih dana unutar Hrvatske.

Međunarodna hp ekspress pošiljka (EMS) za Zonu Europa se uručuje u roku do D + 5 (dan preuzimanja + 5 radnih dana). Države: Austrija, Slovenija, Srbija, Švicarska se u prosjeku uručuju u roku D + 4 (dan preuzimanja + 4 radna dana). BiH, Češka, Mađarska, Njemačka, Slovačka se u prosjeku uručuju sa rokom D + 6 (dan preuzimanja + 6 radna dana). Međunarodna hpekspres pošiljka (EMS) za Zonu Sj. i J. Amerika se uručuje u roku do D + 14 (dan preuzimanja + 14 radnih dana)

Napomena: u dane uručenja ne računaju se neradni dani i dani koje pošiljka provede u odredišnoj carini.

Pakiranje je izvedeno na način da se izbjegne bilo kakvo oštećenje prilikom uobičajenog transporta. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti vizualno, eventualna vidljiva oštećenja prijaviti te eventualno odbiti primiti oštećenu pošiljku. Poštarina za većinu narudžbi iznosi 35,00 kuna, a ako vrijednost naručene robe prelazi 500,00 kn roba će biti naplaćena i isporučena bez troška dostave. Ako kupac zahtjeva Express dostavu, pošiljka će biti poslana kurirskom službom i naplaćena po važećem cjeniku kurirske službe pri isporuci. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ako nije drukčije naznačeno (naznaka - dostava besplatna). Besplatna dostava vrijedi samo na području Republike Hrvatske. Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 7 do 20 radnih dana od dana sklapanja ugovora. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati  Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti: da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca e-poštom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja ili da naručeni proizvod preuzme na adresi skladišta Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja. Kada Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu odnosno Primatelju, Kupac odnosno Primatelj dužan je preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

Nedostaci na proizvodu

Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.

Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju ako tehničke mogućnosti opreme Kupca odnosno Primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom, kao i ako osobna svojstva Kupca odnosno Primatelja nisu dovoljna za upotrebu proizvoda.

U slučaju nedostataka na proizvodu Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode  Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković će isporučiti po uvjetima važećim u trenutku sklapanja ugovora.

Primjena uvjeta prodaje

Korištenjem usluga e-trgovine Frizerski salon Dea prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ako niste suglasni s Uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Autorska prava

Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove internet stranice. Cjelokupan sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković niti ustupati trećim osobama.

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine dio Ugovora.

Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković

Ante Starčevića 32, 21300 Makarska,HR

OIB :67560663479

IBAN: HR5823400091160661706  kod Privredne banke d.d. Zagreb

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Internet stranica https://frizerskisalondea.com i e-trgovina vlasništvo su Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković, Ante Starčevića 32, 21300 Makarska.

Sadržaj Internet stranice isključivo predstavlja informacije o proizvodima i uslugama iz prodajnog asortimana e-trgovine, izrijekom isključujući promicanje bilo kakvog oblika zlouporabe istih proizvoda.Frizerski obrt Dea, vl. Snježana Novaković Makarska, isključuje osobnu materijalnu i kaznenu odgovornost za slučaj eventualne zlouporabe bilo kojeg od proizvoda iz ponude, korištenjem suprotno namjeni proizvoda.Osobama mlađima od 18 godina zabranjuje se pristup i kupovina na ovoj stranici.

bottom of page